CAREER CENTRE & ALUMNI

Alumni club management

Career Centre

velik-nabor

V MPŠ želimo pedagoške aktivnosti dopolniti z organiziranjem Kariernega centra, v katerem bi našim študentom omogočili sodelovanje z gospodarstvom, inštituti, spoznavanje poslovanja v realnem sektorju, boljšo pripravljenost za delo in možnost pridobitve zaposlitve v dobrih podjetjih.

Želimo zagotoviti, da študentje v okviru rednega izobraževanja sodelujejo in se izpolnjujejo tudi na raziskovalnih nalogah, povezanih z aktualnimi raziskavami v gospodarstvu v obsegu predstavitev seminarjev. Naloga vseh, ki so povezani v Kariernem centru MPŠ, je, da skupaj organiziramo izvedbo izbirnega seminarja, ki bi ga predlagalo vsako udeleženo podjetje na temo, ki bi bila za podjetje aktualna. Študijska komisija MPŠ bo tak seminar posebej ovrednotila kot sestavni del študijskega programa.

Na ta način Karierni center predstavlja stično točko med študenti, šolo, diplomanti in ostalimi delodajalci.

Karierni center prav tako pomaga bodočim in sedanjim študentom pri odločanju za študij, koordinira mednarodne izmenjave, svetuje pri načrtovanju kariere ter spremlja karierne poti svojih diplomantov. Storitve kariernega centra MPŠ so brezplačne.

Alumni

Alumni Club is a voluntary association of IPS graduates of all generations and programmes with a mission to maintain and strengthen contacts among graduates and the school in all fields beneficial to the society. Graduates of any generation and study programme become members of the Alumni Club on the day they successfully defend their master thesis or doctoral dissertation.

Membership in the Alumni Club brings the following privileges:

  • invitations to events organised by IPS;
  • invitations to IPS celebratory events;
  • participation in developing IPS programmes;
  • staying in touch with the school after completing the studies.