CAREER CENTRE & ALUMNI

Career Centre at IPS

velik-nabor

V MPŠ želimo pedagoške aktivnosti dopolniti z organiziranjem Kariernega centra, v katerem bi našim študentom omogočili sodelovanje z gospodarstvom, inštituti, spoznavanje poslovanja v realnem sektorju, boljšo pripravljenost za delo in možnost pridobitve zaposlitve v dobrih podjetjih.

Želimo zagotoviti, da študentje v okviru rednega izobraževanja sodelujejo in se izpolnjujejo tudi na raziskovalnih nalogah, povezanih z aktualnimi raziskavami v gospodarstvu v obsegu predstavitev seminarjev. Naloga vseh, ki so povezani v Kariernem centru MPŠ, je, da skupaj organiziramo izvedbo izbirnega seminarja, ki bi ga predlagalo vsako udeleženo podjetje na temo, ki bi bila za podjetje aktualna. Študijska komisija MPŠ bo tak seminar posebej ovrednotila kot sestavni del študijskega programa.

Na ta način Karierni center predstavlja stično točko med študenti, šolo, diplomanti in ostalimi delodajalci.

Karierni center prav tako pomaga bodočim in sedanjim študentom pri odločanju za študij, koordinira mednarodne izmenjave, svetuje pri načrtovanju kariere ter spremlja karierne poti svojih diplomantov. Storitve kariernega centra MPŠ so brezplačne.