NACIONALNI INŠTITUT ZA BIOLOGIJO ŽE 60 LET RAZISKUJE »VSE ŽIVO«

NACIONALNI INŠTITUT ZA BIOLOGIJO ŽE 60 LET RAZISKUJE »VSE ŽIVO«

Published: 18. dec. 2020

Vljudno vabljeni na Slavnostno video predstavitev 60. obletnice Nacionalnega inštituta za biologijo in letošnjih prejemnikov nagrad Miroslava Zeia, ki bo v celoti potekalo prek spleta.

Dogodek boste lahko spremljali prek spletne platforme Webex ali prek spletne strani Nacionalnega inštituta za biologijo

v ponedeljek, 21. decembra 2020, ob 14. uri.

https://nib-si.webex.com/nib-si/j.php?MTID=m23360d2be93fab99f8192c3cfa04c1c2

Meeting number (access code): 121 850 9844

Meeting password: 123456

Od leta 1960, ko je bil ustanovljen Inštitut za biologijo Univerze v Ljubljani, do danes, je Nacionalni inštitut za biologijo prehodil dolgo, a zanimivo pot. Danes združuje štiri raziskovalne enote s skupno 167 zaposlenimi v Ljubljani in Piranu. Sledi cilju postati vodilni center za temeljne in aplikativne raziskave bioloških ter sorodnih naravoslovnih znanosti ne samo v Sloveniji, temveč v širši regiji.

Za obeležitev 60-letnice obstoja so v letu 2020 pripravili vrsto dogodkov. S svojo zanimivostjo in tudi aktualnostjo so povabili k razpravi in delitvi znanja vse, ki jih narava in okolje zanimata – tako strokovnjake kot tudi  laično javnost. Preteklo in sedanje delo so predstavili v knjigi Rastvejitev, prvih 1,89341556 × 109 sekund, ki je tudi rdeča nit slavnostne video predstavitve. Vanjo so vpletli predstavitev letošnjih prejemnikov priznanja. Nagrade Miroslava Zeia NIB podeljuje posameznikom za njihove izjemne dosežke na področju osnovnih in uporabnih raziskav ved o življenju ter uresničevanja vizij in poslanstva NIB.

Prejemnica velike nagrade Miroslava Zeia za življenjsko delo je učiteljica MPŠ prof. dr. Marina Dermastia. Učitelja MPŠ prof. dr. Lovrenc Lipej in dr. Jon Gutierrez Aguirre pa sta prejela nagrado Miroslava Zeia za izjemne dosežke na področju dejavnosti NIB za leto 2020. Letošnji prejemnik priznanja Častni član Nacionalnega inštituta za biologijo je akademik prof. dr. Matija Gogala. Čestitke!

Vljudno vabljeni k ogledu!

Back to all news