CROSSNANO - ČEZMEJNA DELAVNICA NA PODROČJU NANOZNANOSTI IN NANOTEHNOLOGIJ

CROSSNANO - čezmejna delavnica na področju nanoznanosti in nanotehnologij

Objavljeno: 26. feb. 2021

Od 23. do 25. 2. 2021 je potekala prva čezmejna delavnica CrossNano, Crossborder Workshop in Nanoscience and Nanotechnology v organizaciji Univerze v Trstu, Mednarodne podiplomske šole Jožefa Stefana in Instituta »Jožef Stefan« (program).

Namen delavnice je krepitev in širitev čezmejnega povezovanja sodelujočih inštitucij in naših bodočih znanstvenikov. Letošnji CrossNano smo izvedli preko spleta, pri tem je sodelovalo 40 študentov nanoznanosti in nanotehnologije iz PhD School in Nanotechnology Univerze v Trstu, Mednarodne podiplomske šole Jožefa Stefana ter Fakultete za matematiko in fiziko, Fakultete za farmacijo in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Predavatelji so se potegovali za nagrado "Fernando Tommasini" za najbolj razumljivo predstavitev, ki sta jo prejela Anže Mraz (Odsek za kompleksne snovi z Instituta »Jožef Stefan«, študent Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani) in Sara Fiori (CNR-IOM, študentka Univerze v Trstu). Nagrado "Alessandro de Vita" za prikazan multidisciplinarni pristop sta prejela Ahmed Alsadiq Ahmed Mohammed (Sinhrotron Elletra, študent Univerze v Trstu) in Matej Šadl (Odsek za elektronsko keramiko z Instituta »Jožef Stefan«, študent Mednarodne podiplomske šole Jožefa Stefana). Čestitke vsem nagrajencem.

Zbornik delavnice si lahko ogledate tukaj.

Nazaj na novice