L'ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE AWARDS 2021 - POZIV K NOMINACIJAM

L'Oréal-UNESCO For Women in Science Awards 2021 - poziv k nominacijam

Objavljeno: 12. maj. 2020
Spoštovani,

UNESCO in L'Oreal z mednarodnimi nagradami za življensko delo spodbujata in podpirata uspešne znanstvenice po vsem svetu od leta 1998. Gre za ugledne nagrade v višini 100.000 EUR, ki so namenjene izjemno uspešnim znanstvenicam s področja naravoslovnih znanosti in jih vsako leto jih prejme pet vodilnih znanstvenic, iz vsakega kontinenta po ena, doslej skupaj že 107. V preteklih letih so kar tri njihove dobitnice prejele po tem priznanju tudi Nobelovo nagrado.

Letošnji razpis L'Oréal-UNESCO For Women in Science Awards 2021 je namenjen znanstvenicam s področja fizikalnih znanosti, matematike in računalniških ved (več informacij najdete v priponki). Kandidatke lahko predlagajo univerze ali znanstveno-raziskovalne ustanove do 31. maja 2020. Vabimo vas, da predlagate primerno slovensko kandidatko prek spletne platforme: http://www.forwomeninscience.com.

Vljudno vas prosimo, da o vaši nameri za nominacijo obvestite Urad za UNESCO na naslov: barbara.urbanija@gov.si. Prav tako so vam za vse dodatne informacije in pojasnila na razpolago na e-naslovu: barbara.urbanija@gov.si.

Nazaj na novice