VABILO NA ČEZMEJNO DELAVNICO DOKTORSKIH ŠTUDENTOV

Univerze v Trstu, Mednarodne podiplomske šole Jožefa Stefana in Instituta Jožef Stefan s področja nanoznanosti in nanotehnologij

VABILO NA ČEZMEJNO DELAVNICO DOKTORSKIH ŠTUDENTOV

Objavljeno: 09. feb. 2021

Na pobudo prof. dr. Dragana Mihailovića organiziramo skupno delavnico doktorskih študentov s področja Nanoznanosti in nanotehnologij z Univerzo v Trstu, program Nanotehnologija. Univerza v Trstu organizira tako delavnico vsako leto, letos pa bi organizirali prvo, poskusno, skupaj. V ta namen bi radi povabili do 10 najbolj perspektivnih študentov MPŠ ali z IJS, da bi se vključili v delavnico. Študente bi izbrali s pomočjo priporočila njihovih mentorjev in primerne tematike. Za razliko od MPŠ konference se študenti predstavijo z običajnim 20-minutnim konferenčnim predavanjem s poudarkom na razpravi.

Ta delavnica je priložnost za študente iz več razlogov: osebna bibliografija, priprava za prave konference in širitev svoje raziskovalne mreže (možnost sodelovanja in podoktorskih izmenjav v naši neposredni bližini …). Letos bo delavnica potekala na spletu od 23. do 26. 2. 2021. https://bit.ly/3aBvN5K

V prihodnosti želimo vzpostaviti redno letno delavnico z ekvivalentno udeležbo z obeh strani meje. Za letos pa naprošamo mentorje doktorskih študentov, da predlagajo svoje najbolj perspektivne študente s področja nanoznanosti in nanotehnologij kot predstavnike MPŠ/IJS. Izbrani študentje naj pošljejo povzetek tematike predavanja na darja.lisjak@ijs.si do 15. 2. 2021. V primeru večjega števila predlogov bodo imeli prednost študentje zadnjih letnikov.

Za vse dodatne informacije in vprašanja se obrnite na prof. dr. Darjo Lisjak. Program letošnje delavnice si lahko ogledate tukaj.

Nazaj na novice